Kép

Váratlan utazás

"Az Álom a szívünk vágya, egy ábrándos világ. Álmodj, ha a szíved fájna, s a bánat elmúlik - meglásd! Csak bízz! Ez a fő, s egy nap a Boldogság majd rád talál. A szivárvány ragyog az égen: higgyél hát a mesékben! S álmod egyszer majd...valóra vál..."

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

Linkblog

2011.02.10. 22:31 anne shirley

Meghalt.

 Sajnos legutóbb is egy hasonló okból "jegyeztem be" gondolatokat. Most is egy szomorú hír szólított ide. Régen jártam már itt és ritkán van alkalmam saját bejegyzéseimmel foglalkozni.

Egy hosszú és elsősorban lelkileg fárasztó nap után, későn hazaérve, anyukám azzal a hírrel fogadott, ami az utóbbi hetekben, hónapokban már felettünk lebegett. 

- Tibi bácsi meghalt.

Láttam anyun, hogy már sírt egy sort, megviselt az arca. Tibi bácsi az anyai nagymamámnak ( őrangyalomnak) a testvére . 84 évet töltött köztünk, jó viszonyban vagyunk anyai ágon mindenkivel. Számomra a rokonság anyai ága testesíti meg az általam idealizált családmodellt.

Tüdőrák. Azt elfogadom, hogy az elmúlás természetes dolog. Azt már egyáltalán nem, hogy fájdalmak közepette kell elmenni.

Ennek kapcsán elgondolkodtam az életemről, magamról, bóklásztam a neten, idézeteket olvasgattam és rátaláltam egyre, ami tökéletesen tükrözi a bensőmet, az érzéseimet, ha tetszik, sötét oldalamat, mely egyre reálisabbá kezd válni.

 

"Eljön az az idő, amikor fel fog tűnni, ha a tükörbe nézel, hogy az a csillogás, ami egykor a szemedben volt már régen eltűnt. Már nem úgy látod a világot, mint egykor, már nem várod a csodákat, pusztán a sivár és kopár tényeket látod, amik villámként képesek átcsapni rajtad. De téged ez már cseppet sem izgat. Tudod nagyon jól, hogy ez a világ sajnos ilyen. Nem fogsz megbízni senkiben, és ezzel azt is képes vagy őrületbe kergetni, akit valójában szeretsz. Az ifjúkori szerelem már rég a múlté. Nem fog annyira lelkesíteni semmi a világon, mint régen, mert tudod, hogy semmi sem olyan fontos és nagyszerű, mint azt egykor hitted. A világ meghal benned, és vele halsz te is. Megölted a lelked egy tollvonással."  (Tihanyi Márk)

 

Jó éjszakát.

Anne, e-vel

Szólj hozzá!

Címkék: elmúlás


A bejegyzés trackback címe:

https://borsolya.blog.hu/api/trackback/id/tr532652679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása